Incepand din 1 martie 2019 va asteptam la noua adresa: Strada Mehadia nr 41 (incinta Grantmetal)

Garantie

Conditii de garantie pentru ANVELOPE

Anvelopele comercializate de catre firma Mechanikus Concept Service SRL sunt produse fara defecte de material su de fabricatie si indeplinesc conditiile prevazute de legea europeana.

Garantia oferita pentru anvelpele comercializate de catre firma Mechanikus Concept Service SRl este valabila pe teritoriul Romaniei pe o perioada de 24 de luni de la momentul vanzarii, cu respectarea unor conditii.

Durata termenului de garantie se prelungeste  cu intervalul de timp de la data la care consumatorul a reclamat defectarea produsului si pana la data readucerii acestuia la starea de functionare, daca defectarea s-a produs din cauza producatorului anvelopei

Cumparatorul de anvelope are urmatoarele obligatii:

- Sa aleaga corect produsele pe care le cumpara in raport cu autovehiculul pe care le va monta. Reclamatiile referitoare la schimbarea comportamentului rutier al masinii (rigiditate, raspuns al directiei, zgomot la rulare, distanta de franare) nu vor fi luate in considerare in cazul montarii de anvelope ce au caracteristici diferite de cele specificate in certificatul de inmatriculare sau in cartea  tehnica a autovehicului.

- Sa verifice la ridicarea produsului corespondenta dintre seriile de fabricatie de pe produs si cele specificate in certificatul de garantie.

- Sa monteze anvelopele intr-un service autorizat  pentru lucrari de vulcanizare conform legilor in vigoare la data montarii.

- Sa se asigure ca montajul nu se face utilizand produse petroliere ci pasta dedicata montajului de anvelope.

- Sa monteze anvelopele numai pe jante in stare buna de functionare, nu uzate sau deformate.

- Sa asigure presiunea corecta a aerului in pneuri conform specificatiilor producatorului autovehiculului atat pe perioada rularii cat si pentru stationarile indelungate.

- Sa se asigure ca anvelopele cumparate sunt compatibile cu jantele pe care vor fi montate si ca impreuna respecta cerintele producatorului autovehiculului.

- Sa nu depaseasca masa maxima autorizata a vehiculului sau masa maxima autorizata pe fiecare punte.

- Sa evite contactul cu denivelari sau alte obstacole ce pot duce la avarierea anvelopei

- Sa remedieze eventualele defectiuni existente la nivelul sistemelor de franare, directie si suspensie ale autovehiculului pe care se face montajul rotilor. Este obligatorie verificarea geometriei rotilor, a jocurilor din sistemul de directie si suspensie, echilibrarea rotilor, functionarea in parametri a sistemului de franare si gradul de uzura al amortizoarelor.

Urmatoarele situatii duc automat la pierderea garantiei:

- Depozitarea in conditii improprii a anvelopelor (sub actiunea directa a razelor solare, in apropierea imediata a surselor de caldura, in medii cu umiditate crescuta, in contact cu produse petroliere sau expuse la surse de ozon).

- Montarea de catre personal nespecializat si /sau neautorizat pentru operatiuni de vulcanizare ori cu echipament neadecvat.

- Stergerea seriei de fabricatie a anvelopei.

- Repararea anvelopelor de catre personal sau cu echipament nespecializat pentru vulcanizare, resaparea in termenul de garantie.

- Anvelopele prezinta deformari plastice (taieturi, zgarieturi, alte deformari)  produse de catre corpuri dure.

- Deteriorarea carcasei anvelopei prin rularea sub presiunea recomandata sau cu sarcina peste cea maxim autorizata de catre producatorul autovehiculului.

- Expunerea anvelopelor la  substante chimice corozive sau care nu sunt destinate mentenantei anvelopelor

- Transportul defectuos, accidente, expunerea la foc.

- uzura mai mare de 10% (masurand adancimea benzii de rulare), atunci cand aceasta produce vibratii

In cazul reclamatiei de vibratii nedorite, anvelopa va fi prezentata la garantie impreuna cu janta pe care s-a facut montajul., o copie a talonului autovehiculului si la cerere, autovehiculul pe care au fost montate anvelopele.

Daca in urma expertizei decizia exonereaza firma Mechanikus Concept Service de obligatia de inlocuire, proprietarul anvelopei sau utilizatorul autovehiculului trebuie sa o ridice in termen de maxim 5 zile lucratoare, in caz contrar aceasta find predata pentru distrugerea ecologica iar proprietarul nu va primi nici un  fel de compensatie.

Garantia se acorda numai de catre Mechanikus Concept Service SRL catre cumparator. Pentru anvelopele rvandute, entitatea cumparatoare de la Mechanikus Concept Service este raspunzatoare in fata clientilor sai si perioada de garantie nu va fi prelungita sau amendata in cazul revanzarii anvelopelor de catre cumparator.

Pentru acordarea garantiei  este obligatorie prezentarea :

-  facturii originale de vanzare si dovada platii acesteia ;

- o copie a prevederilor de acordare a garantiei completata cu datele de identificare ale cumparatorului si semnata (si stampilata in cazul in care Cumparatorul este o companie);

- dovada montarii anvelopei intr-un service autorizat RAR pentru operatiuni de service roti;

- copie dupa talonul masinii pe care a fost montata piesa in cauza

Actele prezentate trebuie obligatoriu sa contina nr de kilometri la data montajului precum si nr de kilometri la data constatarii defectului.

Rezultatul analizei cererii de garantie va fi adus la cunostinta Cumparatorului in termen de maxim 30 de zile de la data predarii anvelopei spre analiza.

Ne rezervam dreptul de refuz a serviciilor de garantie in lipsa documemntelor specificate mai sus sau daca acestea prezinta modificari ori sunt incomplete.

Pentru anvelopele la care se constata ca exista un defect de fabricatie si care au un grad de uzura mai mic de 10%, acestea vor fi inlocuite  cu anvelope noi similare sau se va returna valoarea anvelopelor noi, functie de disponibilitatea de moment.

Anvelopele care au inaltimea profilului ramasa de sub 2 mm in partea cu uzura maxima (in cazul autoturismelor, autoutilitarelor usoare sau a vehiculelor 4*4) sau sub 4 mm in cazul camioanelor sau a vehiculelor/utilajelor grele, produsul se considera consumat si nu se acorda garantie.

Nu sunt considerate defecte de fabricatie  denivelarile usoare de pe flancurile anvelopei, in zona de imbinare a pliurilor.

Pe perioada expertizei Furnizorul nu acorda un produs de inlocuire.

Daca in urma analizei reclamatiei, furnizorul acorda compensatii Beneficiarului, produsele devin proprietatea Furnizorului si pot fi returnate producatorului.

Eventualele litigii se vor solutiona pe cale amiabila si in cazul in care nu se ajunge la o intelegere, conform prevederilor legale in vigoare.

 

© Copyright 2015, Anvelope Mechanikus

  TERMENI SI CONDITII |  DESPRE NOI